Over ons

Sinds 1983!

Ad Ballon is de pionier van de ballonvaart in Nederland. Al sinds 1983 varen we met passagiers- en reclameballonnen. We beschikken dan ook over ruime ervaring en expertise. Je kunt dus wel zeggen dat ballonvaren "in ons bloed zit".

Het spelen met weer en de wind, het zoeken naar verschillende windrichtingen, het proberen te manoeuvreren naar een landingsgebied. Dit alles maakt het ballonvaren tot een intrigerend spel dat nog altijd boeit. Wij laten U graag ervaren hoe fantastisch ballonvaren is!

Over Ad Ballon

Ad Ballon is een professioneel ballonvaartbedrijf gevestigd te Breda en voert vaarten uit door het hele land. In de afgelopen decennia hebben duizenden mensen een ballonvaart bij ons gemaakt en zijn we in meer dan 30 verschillende landen met een luchtballon actief geweest. Daarnaast hebben we meer dan 50 piloten opgeleid en staan er vele records en wedstrijdtitels op naam van piloten van Ad Ballon.

Lees meer

Ons programma

Ad Ballon biedt diverse soorten ballonvaarten aan, zoals de goodmorning-, de prive- of bijvoorbeeld de meditatievaart. Geen enkele ballonvaart is hetzelfde en het programma binnen de gekozen vaart ligt redelijk vast. We kunnen per dag maar een bepaalde periode de lucht in, dus een goede planning is belangrijk. De plaats van opstijging en landing hangt af van de windrichting. Het tijdstip varieert per jaargetijde. Zomers is dat 's avonds en 's winters is dat 's middags. De ochtendvaarten vinden bij zonsopkomst plaats.

Lees meer

Regio's

De heteluchtballonnen van Ad Ballon kom je door heel Nederland tegen, maar de meeste ballonvaarten worden door ons georganiseerd in de regio Breda. Dit vaargebied strekt zich uit tussen de Amer en de Belgische grens en loopt van Roosendaal tot Tilburg. Binnen deze regio varen onze luchtballonnen op alle dagen van het jaar.

Op verzoek kunnen we ook naar een door u gewenste locatie komen. Dit is afhankelijk van het aantal personen en een vergunning.

Lees meer

Over het weer

Ballonvaarten vinden plaats bij stabiele weersomstandigheden. Ad Ballon staat in nauw contact met de meteo omdat we van elke "goed ballonweer gelegenheid" gebruik willen maken om de lucht in te gaan.

Lees meer

Piloten & crew

Ad Ballon beschikt over een grote groep piloten voor het uitvoeren van de ballonvaarten. De meeste van hen zijn itern opgeleid door Ad Haarhuis. Ze liften mee met zijn ervaring die in duizenden ballonvaarten in de afgelopen 30 jaar is opgebouwd. Ballonvaren is een teamsport. Naast de piloot zijn er minimaal 2 crewleden nodig om de luchtballon op te bouwen, de lucht in te helpen en te volgen over de weg. De crewleden vormen een hecht team van ballonenthousiasten, die ervoor waken dat alles wat er op de grond plaatsvindt in veilige handen is.

Lees meer

Ons Pand

Jarenlang was Ad Ballon gevestigd in een voormalig garagepand in een woonwijk in Breda. In 2003 hebben we ons gevestigd op het bedrijventerrein Minervum te Breda. Vanaf begin 2021 is deze locatie verkocht en is er en andere locatie in gebruik genomen op de Ballemanseweg 1 C in Galder. 

Contactgegevens

Onze vloot

Ad Ballon heeft meer dan 20 luchtballonnen in de vloot. Kleinere ballonnen voor privevaarten met een klein gezelschap en om te gebruiken voor wedstrijden. Voor bedrijfsprojecten wordt vaak gebruik gemaakt van middelgrote luchtballonnen voor 6 tot 8 personen. De grootste ballonnen, voor 12 personen kunnen worden ingezet voor de reguliere passagiersvaarten.

Lees meer

Onze geschiedenis

"Time flies when you are having fun" en dat geldt zeker ook voor ballonvaren!

Als pionier op het gebied van balonvaren in Nederland heeft Ad Ballon een kleurrijk verleden. Ad Haarhuis, gebrevetteerd sinds 1972, geldt als voorbeeld en inspirator voor ballonvarend Nederland: vele records en milestones binnen de ballonvaartwereld staan op zijn naam. Dit maakt Ad Ballon zonder twijfel het toonaangevende bedrijf binnen de nationale ballonvaart!

Lees meer