Over Ad Ballon

Wie zijn wij?

Ad Ballon wordt gevormd door een hecht team van enthousiaste mensen. Voor het uitvoeren van alle ballonvaarten zorgen de (freelance) piloten en crew, bij elkaar ruim 30 personen. Daarnaast zijn er de medewerkers die verantwoordelijk zijn voor het onderhoud van het materiaal, de keuringen, inspecties en reparaties van en aan onze luchtballonnen. Overkoepelend is er een afdeling die de boekingen en de administratie regelt. Naast alle commerciele activiteiten varen we ook graag voor de "fun". Dit gebeurt in de vorm van wedstrijden en recordpogingen.

Ons pand

Jarenlang was Ad Ballon gevestigd in een voormalig garagepand in een woonwijk in Breda. In 2003 hebben we ons gevestigd op het bedrijventerrein Minervum te Breda. Waarna er in 2021 een andere locatie in gebruik is genomen op de Ballemanseweg 1C te Galder. 

Onderhoud ballonnen

Een luchtballon moet voor de veiligheid voldoen aan de strenge eisen van de Nederlandse en Europese wet. Elke luchtballon krijgt een jaarlijks inspectie (soort APK). Het meeste onderhoud wordt door Ad ballon zelf gedaan.  

wedstrijdvaren

Het wedstrijd ballonvaren is altijd een rode draad geweest in het bestaan van Ad Ballon. Ad is 6 maal Nederlands Kampioen geweest, Henk is dat inmiddels 20 maal! Ook is Henk houder van vele hoogte-, duur- en afstandsrecords. Overigens hebben de meeste piloten van Ad Ballon dit wedstrijdvaren in het bloed, omdat zij allemaal zo zijn opgeleid. Het is onze stellige overtuiging dat ons dit betere en veiligere ballonvaarders maakt en Ad Ballon een uniek bedrijf is tussen alle andere aanbieders van ballonvaarten!

Ultra Magic

De meeste ballonnen die bij Ad Ballon in de vloot zijn ondergebracht komen van de Spaanse ballonfabrikant Ultra Magic Balloons. In de ontwikkeling van  techniek en artwork begeeft zich in het topsegment van de ballonvaart branche.