Over Ad Ballon

Wie zijn wij?

Ad Ballon wordt gevormd door een hecht team van enthousiaste mensen. Het bedrijf is onderverdeeld in 2 takken, het vaar- en het onderhoudsbedrijf. Voor het uitvoeren van alle ballonvaarten zorgen de (freelance) piloten en de crew, bij elkaar ruim 50 personen.

Daarnaast zijn er de medewerkers die verantwoordelijk zijn voor het onderhoud van het materiaal, de keuringen, inspecties en reparaties van en aan onze luchtballonnen. Overkoepelend is er een afdeling die de boekingen en de administratie regelt. Naast alle commerciele activiteiten varen we ook graag voor de "fun". Dit gebeurt in de vorm van wedstrijden en recordpogingen.

Ons pand

Jarenlang was Ad Ballon gevestigd in een voormalig garagepand in een woonwijk in Breda. In 2003 hebben we op het bedrijventerrein Minervum te Breda een gloednieuw pand laten bouwen. Dit gebouw is geheel ingericht op het ballonvaren en alle daarbij behorende nevenaktiviteiten. Een groot deel omvat de loods waar al het ballonmateriaal en de auto's zijn ondergebracht. Buiten, achter de loods staat de gastank en is de opslag van de cylinders.

Ontvangstruimte passagiers

In deze sfeervolle ruimte komen de passagiers samen. Hier gebeurt het inchecken voor de ballonvaart. Na afloop komen we hier weer terug voor de "apres ballon" (het gezamenlijke drankje). U ontvangt dan ook een vaarbewijs. Op verzoek is het mogelijk deze ruimte af te huren voor bijvoorbeeld een bedrijfsuitje met aansluitend een ballonvaart. Er is een beamer aanwezig en kan er catering geregeld worden, varierend van (luxe) borrelhapjes tot een uitgebreid diner.

Erkend onderhoudsbedrijf

Een luchtballon moet voor de veiligheid voldoen aan de strenge eisen van de Nederlandse en Europese wet. Elke luchtballon krijgt een jaarlijks inspectie (soort APK). Ad Ballon is een "erkend onderhoudsbedrijf", gecertificeerd door ILT (Inspectie Leefomgeving en Transport). Naast de eigen luchtballonnen heeft Ad Ballon vele tientallen ballonnen van andere ballonvaarders in onderhoud. In het pand is speciaal hiervoor een professionele werkplaats ingericht. In het grote ballonatelier op de eerste verdieping vinden reparaties plaats aan de stof. Tevens worden hier reclamedoeken gemaakt.

 

wedstrijdvaren

Het wedstrijd ballonvaren is altijd een rode draad geweest in het bestaan van Ad Ballon. Ad is 6 maal Nederlands Kampioen geweest, Henk is dat inmiddels 17 maal! Ook is Henk houder van vele hoogte-, duur- en afstandsrecords. Overigens hebben de meeste piloten van Ad Ballon dit wedstrijdvaren in het bloed, omdat zij allemaal zo zijn opgeleid. Het is onze stellige overtuiging dat ons dit betere en veiligere ballonvaarders maakt en Ad Ballon een uniek bedrijf is tussen alle andere aanbieders van ballonvaarten!

Dealer Ultra Magic

Ad Ballon is sinds 2004 de exclusieve dealer van de Spaanse ballonfabrikant Ultra Magic. Het gerenommeerde merk Ultra Magic, met een grote reputatie op het gebied van wedstrijdsport, techniek en artwork, begeeft zich in het topsegment van de ballonvaart branche.