Nieuws
Ballonvaren in de nacht

Ballonvaren in de nacht

In de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 april maakte onze piloot Henk Broeders een nachtvaart. Luchtballonnen zie je vaak in de vroege ochtend of in de avond, maar s’nachts…, nee dat zie je bijna nooit.

Piloot, crew en passagiers verzamelde zich om 03:00 uur bij Ad Ballon op het Minervum in Breda om vervolgens naar het opstijgveld in Terheijden te rijden. In het donker werd de ballon klaar gemaakt voor vertrek en na een aantal laatste checks koos Henk het luchtruim om 04:03 uur.

Met een noordwesten wind voer de QNP luchtballon over het centrum van Breda, dat je prachtig zag liggen door de verlichten straten en gebouwen. Eenmaal de stad voorbij werd het onder ons ook pikken donker. De ballon zette koers richting het Belgische Turnhout. De crew volgde ons met de auto die telkens weer een kleine lampion zagen oplichten in de donkere nacht.

Nog nooit eerder voer een Nederlandse ballon s ‘nachts in het Belgische luchtruim, dit omdat het tot voor kort verboden was om in de nacht te ballonvaren in België.

Na 3 uur en 9 mintuten landen de ballon om 07:12 uur niet ver van het Belgische Hasselt in het plaatsje Welle met een afgelegde afstand van 98 kilometer.

Aan deze actie was een prijsvraag verbonden. Diegene die het dichts bij de juiste afstand zat is Rita van Praag met 99 kilometer, Niekol Blokdijk zat het dichtste bij de gevaren tijd met 3 uur en 8 minuten. Beide van harte gefeliciteerd met het winnen van een ballonvaart ticket!

Terug naar vorige pagina
Nachtvaart Ad Ballon
Nachtvaart Ad Ballon
Nachtvaart Ad Ballon
Nachtvaart Ad Ballon