Ballonverhalen
Installatie Prins Carnaval bij Ad Ballon

Installatie Prins Carnaval bij Ad Ballon

Vrijdag 11-11-11 om 8:11 uur werd de nieuwe Prins carnaval van ‘t Kielegat (Breda) geïnstalleerd bij Ad Ballon. Thema dit jaar is: K'ebb'ut licht gezien. Het komt maar eens in de 100 jaar voor dat een Prins carnaval op deze bijzondere datum Prins wordt.

Weken is er gespeculeerd wie het zou worden. Was het, net als vorig jaar Prins Lucius dun Allerirste , of kwam er een nieuwe Prins?! Veel carnavalsvierders hadden zich al vroeg in de ochtend in de ontvangstruimte bij Ad Ballon verzameld voor koffie en thee. De stemming zat er meteen al goed in.

In de loods daar lag een opgeblazen ballon klaar met een mand erin. Zou hier de Prins in zitten?! Na een speciaal teken liep iedereen, op kousvoeten om het materiaal niet te beschadigen, de ballon in Muziekkapel Tagste begeleide het gezelschap met vrolijke carnavalsmuziek. Rond de mand hing een waas van rook en de spanning was bij alle aanwezigen goed te voelen, wie o wie is de Prins van ut Kielegat?!

Om precies 08:11 uur kwam door de mist de eerste hoedveren boven de rand van de mand tevoorschijn gevolgd door het hoofd en jawel spoedig was daar de Prins in vol ornaat zichtbaar: Prins Lucius dun Allerirste!! Zijn pages Solange en Mijntje stonden, zoals het hoort, meteen aan zijn zijde om er gedurende het carnavalsseizoen geen moment van te wijken!

Prins Lucius dun Allerirste werd door zijn drie kinderen geïnstalleerd. Direct volgde een live interview voor de nationale TV bij “Vandaag de Dag” (WNL,Nederland 1). Hierna was er een gezellig ontbijt waarbij, volgens traditie, de eerste biertjes werden genuttigd. Tussendoor werd de Prins live geïnterviewd door Radio 2 en Baronie TV was aanwezig om alles vast te leggen. 

De Prins zou samen met zijn twee pages nog een ballonvaart over ut Kielegat gaan maken, maar vanwege te veel wind werd dit helaas geannuleerd. De Prins heeft nog wel het licht gezien, want hij heeft nog de brander van een ballon bedient. Na deze zeer geslaagde presentatie is Prins Lucius dun Allerirste samen met zijn gevolg vertrokken bij Ad Ballon. Ze hadden nog een zeer drukke en lange dag voor de boeg! 

Voor meer informatie over het Kielegatse carnaval en belevenissen van Prins Lucius dun Allerirste kunt u naar www.carnavalbreda.nl surfen. 

Terug naar vorige pagina