Ballonverhalen
Ballonvaart met Cesar Zuiderwijk

Ballonvaart met Cesar Zuiderwijk

Heel vroeg in de ochtend verzamelden zich de club die de lucht in zou gaan. Mannen van de avond, niet van de ochtend, dat was wel duidelijk.Het was ook nog zo donker. De mand van de PH-VBH was aan alle kanten voorzien van percussieinstrumenten,: snaredrums, tomtom’s, djemebe, surdo’s en een shekere. Het zag er indrukwekkend uit, een openmandconcert dat Breda zou wakker schudden.

Een heidens karwei om alles zo te bevestigen dat de mand niet beschadigd werd of een argeloze fietser beneden een trommel op zijn hoofd zou krijgen. De mannen waren de mannen van Percossa, een geweldige slagwerkband die het land doorreist en overal volle zalen voorziet van enorme ritmes,op scholen workshops geeft en teambuilding acties uitvoert waarbij het ritmisch werken verbroederend werkt.

 

Allen bijeen om de aktiviteiten van Cesar Zuiderwijk, waaronder het trommelballonprojekt van opwaartse kracht te voorzien. Tijdens de vaart nog eens extra belicht door “Jakhals” Frank en cameraman Joost voor het tv programma De Wereld Draait Door. Bij zonsopkomst zagen we het al meteen : prachtig ballonweer, geen druk van opkomende neerslag, geen thermiek en de wind was kalm. Er werd nog even overlegd in de ballon wie waar moest staan voor de opnames en na het vullen van de twee ballonnen stegen we al trommelend en roffelend op boven het verbaasde Bavel.

Kinderen op het schoolplein zwaaiden en dames op de fiets stapten af om te zien waar de muziek vandaan kwam. Toen we over een zwerm meeuwen vaarden wilde Jan-Willem eindelijk wel eens wraak nemen.

Hij riep":'we pakken jullie terug jongens! 'én tegen ons:",vooruit mannen laten we nou eens op die meeuwen kakken"! Cesar Zuiderwijk sloeg er enthousiast op los, de mannen van Percussion haakten moeiteloos in, het was een prachtig concert daar hoog in de lucht. Bij de presentatie van de trommelballon ontstond er nog even verwarring omdat er zo indringend SS-trommel op de ontwerptekening stond, maar ik kon hen geruststellen SS staat voor Special Shape. Het gezamelijk project van Cesar Zuiderwijk en Ad Ballon kreeg vorm sinds 2007 toen er tijdens de Breda Ballon Fiësta een ballonvaart was met een percussie act,met dezelfde percussionisten.

In 2010 gaat dit ballonproject de lucht in. Voor dit projekt zijn we op zoek naar een aantal sponsors, gegadigden kunnen zich melden bij Cesar Zuiderwijk of Ad Haarhuis. Het nieuwe programma van Cesar Zuiderwijk : Drumbonen en Kaneelstokken gaat februari 2010 in premiere. Kijk voor de optredens van Percossa op www.percossa.nl.

Interview met Cesar Zuiderwijk tijdens deze vaart opgenomen zie : uitzending gemist DWDD 4 december 2009

Terug naar vorige pagina