Ballonverhalen
Ad Ballon 30 jaar

Ad Ballon 30 jaar

In augustus dit jaar bestaat Ad Ballon 30 jaar. Het bedrijf Ad Ballon werd opgericht in 1983 door de Bredanaar en Nederland’s hetelucht ballonvaart pionier Ad Haarhuis in 1983, tien jaar nadat hij voor het eerst kennismaakte met de ballonvaart.

In 1974 was hij de eerste Nederlander met een heteluchtballon brevet, dat hij destijds heeft gehaald in Engeland. Tientallen ballonvaarders werden later door hem opgeleid.

In de afgelopen 30 jaar hebben tienduizenden passagiers en relaties van bedrijven bij Ad Ballon een prachtige ballonvaart beleefd. Juist in deze hectische tijd heeft zo’n belevenis nog altijd een mix van romantiek, magie en avontuur.

Ter ere van het 30 jarig bestaan organiseert Ad Ballon een jubileumfeestje in de vorm van een mini ballon fiësta met de eigen ballonvloot, relaties, piloten en crew. Dat gebeurt vanuit de thuisbasis van Ad Ballon aan het Minervum 7346 in Breda. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende opstijglocaties, die per vaart op basis van de wind- en weersomstandigheden zullen worden bepaald.

Het jubileumfeest wordt gehouden van donderdag 8 t/m zaterdag 10 augustus. Er worden zowel avond- als ochtendvaarten gerealiseerd, die alle zullen plaats vinden in de omgeving van Breda. Ook voor particuliere passagiers bestaat de mogelijkheid om dit feestje mee te maken, compleet met ballonvaart, eten & drinken en een feestelijk programma. Neem contact op met Ad Ballon.

Terug naar vorige pagina