Ballonverhalen
Begin mei 2012: Nieuwe ballon van De Zonnebloem

Begin mei 2012: Nieuwe ballon van De Zonnebloem

In 2012 wordt bij Ad Ballon een bijzondere nieuwe activiteit geïntroduceerd: ballonvaren voor passagiers met een lichamelijke beperking en hun begeleiders. Ad Ballon zal met de nieuwe ballon vaarten door het gehele land uitvoeren met gasten van Nationale Vereniging de Zonnebloem, maar mensen met een lichamelijke beperking kunnen ook rechtstreeks bij Ad Ballon boeken.

Ballonvaren in de aangepaste mand
Allereerst is er natuurlijk de luchtballon zelf: in een vrolijk ontwerp en met het logo van De Zonnebloem. De ballon heeft een inhoud van 180.000 cu.ft. en is in de top uitgerust met de innovatieve Ecomagic-stof, een dubbelwandige stof, waardoor het gasverbruik van de ballon beduidend lager is. Bijkomend prettig voordeel voor de passagiers is dat daardoor minder gebruik hoeft te worden gemaakt van de brander, waardoor de totale vaart stiller is.

Onder de ballon hangt de speciale aangepaste mand. Deze mand is geschikt voor zes passagiers: twee personen met een lichamelijke beperking en in totaal vier andere passagiers. De mand heeft een ruime deur die toegang geeft tot de twee speciale stoelen.

De lichamelijk beperkte deelnemers worden in de comfortabele stoelen geplaatst en stevig vastgegespt met veiligheidsgordels. Tijdens de vaart wordt de stoel hydraulisch omhoog gebracht, zodat de gasten gemakkelijk over de rand van de mand kunnen kijken en kunnen genieten van het uitzicht. Vóór de landing wordt de stoel weer omlaag gebracht. Deze landing wordt door de piloot ruim op tijd aangekondigd en vindt voor de gasten ruggelings plaats. Deze landingshouding is prettig voor de passagiers en garandeert optimale veiligheid.

Wie kan er mee?
De ballonvaarten zijn bedoeld voor passagiers met een fysieke beperking, maar dit kunnen natuurlijk ook ouderen zijn, die niet lang kunnen staan, of gewoon lekker willen zitten. Rolstoelafhankelijke passagiers moeten in staat zijn om zich (indien nodig met enige hulp) vanuit hun rolstoel te verplaatsen naar de vaste stoel in de mand.

Na de landing worden de gasten weer door de crew van de ballon geholpen met het verlaten van de mand. Voor het verlaten van het terrein naar de volgauto heeft het ballonteam de beschikking over een speciale rolstoel. Ook kan door Ad Ballon speciaal vervoer worden verzorgd van het verzamelpunt naar het opstijgterrein en na de landing terug naar het vertrekpunt.

De vaarten bij Ad Ballon zullen worden aangeboden als privévaart, dus een exclusieve vaart met zes personen, waarvan er twee kunnen zitten. U boekt dus de gehele mand. Ook die ballonvaart met opa en oma, die zij toch nog eens zouden willen maken, kan binnenkort dus werkelijkheid worden!

Vanaf begin april zullen de vaarten zichtbaar zijn op www.adballon.nl en kan er geboekt worden. Wie nu al informatie wil of een reservering wenst te maken kan bellen met 076 5145372.

Wie geïnteresseerd is in het mooie werk van Nationale Vereniging de Zonnebloem kijkt op www.zonnebloem.nl.

Terug naar vorige pagina