Ballonverhalen
Crew gezocht

Crew gezocht

Ben je graag actief bezig, hou je van buiten zijn en vind je het leuk om met mensen om te gaan dan is crewen wellicht iets voor jou!

Ballonvaren is een teamsport. Naast piloot zijn er per vlucht 2 a 3 crewleden nodig. Ook de passagiers helpen een handje mee tijden het opbouwen en later weer inpakken van de ballon. Bij Ad Ballon zijn zo’n 35 enthousiaste crewleden actief. Het werk is niet leeftijdsgebonden Je hoeft niet sterk te zijn maar een beetje fit en sportief is wel prettig.

Zowel senioren als jonge mensen komen “crewen”. Ook vrouwen zijn van harte welkom. Rijbewijs, liefst BE, is een pre maar niet perse noodzakelijk.
Men meldt zich aan al naar gelang iemand tijd en ruimte heeft. Sommigen crewleden komen een paar keer per week, anderen bijv. een keer per twee weken. De meeste vaarten vinden ’s avonds plaats. In het weekend ook vaak ’s ochtends vroeg.

Het “crewen” duurt ongeveer 5 uur. Werkzaamheden bestaan o.a. uit : 
Klaarzetten van de spullen vooraf en opruimen ervan na afloop.
Ballon opbouwen op het veld en deze na de landing weer inpakken.
Volgen van de ballon met de auto over de weg.

Na afloop van de ballonvaart sluiten we gezellig met elkaar af met een drankje en een praatje in de passagiersruimte in Breda. Het is vrijwilligerswerk. Als tegenprestatie maak je zelf 2 keer per jaar een ballonvaart. De kneepjes van het vak leer je “spelenderwijs”.

Heb je interesse of vragen? Stuur een mailtje naar info@adballon.nl of bel 076-5145372.

Terug naar vorige pagina