Ballonverhalen
Henk Broeders Nederlands Kampioen Ballonvaren

Henk Broeders Nederlands Kampioen Ballonvaren

Henk Broeders uit Zundert won het afgelopen Hemelvaartweekend in het Belgische Ny Hotton de open Nederlandse en Belgische Kampioenschappen. En werd daarmee voor de 14e keer Nederlands kampioen hetelucht ballonvaren.

In een bijzonder sterk veld, waarin onder andere 3 voudig wereld kampioen David Bareford uit Engeland vertegenwoordigd was, schreef Henk het totaal klassement overtuigend op zijn naam. Met een ruime voorsprong op de nummer twee van ruim 1200 punten, en nog een ruimere voorsprong op de tweede Nederlander Jan Fokken, prolongeerde Henk zijn titel.

De wedstrijden vonden plaats in de omgeving van het plaatsje Ny Hotton in de Belgische Ardennen. Het deelnemers veld bestond uit in totaal 29 piloten uit Nederland, België, Engeland, Denemarken, Frankrijk, Tsjechië en Luxemburg.

In totaal waren zeven wedstrijdvaarten gepland, waarvan er vier door gingen met in totaal 12 opdrachten. Na de eerste vaart nam David Bareford de leiding in het klassement, maar na de tweede vaart en zeven tasks nam Henk Broeders deze over om deze niet meer af te staan. De tweede en derde plaats bij de Nederlanders gingen naar Jan Fokken en Johannes Kooistra, Jan Timmers werd Belgisch kampioen.

Met zijn 14de titel op zak kwalificeert Henk zich rechtstreeks voor deelname aan het Europees kampioenschap 2013 in Polen. maar eerst vertrekt Henk in augustus met zijn team naar Battle Creek in de USA, waar de Wereldkampioenschappen 2012 worden gehouden.

Meer informatie over de NK en meer uitleg over wedstrijden kunt u vinden op www.ballonwedstrijden.nl. Wie een wedstrijdvaart wil beleven kijkt op www.adballon.nl. Directe informatie vanuit Henk Broeders kunt verkrijgen door hem te mailen henk@adballon.nl of te bellen: 06 - 53 488 438.

Terug naar vorige pagina