Ballonverhalen
Ad Ballon Balloon Battle

Ad Ballon Balloon Battle

Hoe snel kun je een luchtballon in de lucht krijgen? Deze vraag hield Ad Ballon al een tijdje bezig. Het moest er dan toch maar eens van komen. Ad Haarhuis wilde er ook nog een onderlinge wedstrijd van maken tegen Henk Broeders, beiden piloot bij Ad Ballon.

Na de nodige voorbereidingen was het afgelopen donderdag 11 Oktober dan zo ver, de dag van de snelste ballonopstijging ooit! De Teams waren al tijdig op het veld van Snepvangers in Zundert aanwezig voor de allerlaatste voorbereidingen. De regels waren als volgt, beide teams de zelfde maat ballon, mand, brander, en ventilatoren en zes crewleden zodat niemand een voordeel zou hebben, en alles moest op de trailer staan.

Om 18:18 uur klonk het startsein waarna de manden en ballonnen in sneltreinvaart van de trailers werden gehaald. De ventilatoren werden vol aan gezet, enkele seconden later werden de ballonnen al gevuld met de branders! Het ging bijna gelijk op, de ballon van Ad leek al beter gevuld te zijn met koude lucht, maar toch ging Henk Broeders iets eerder los van de grond op 1:45:16, Ad Haarhuis volgde op 1:46:69. Het verschil was minimaal! De ballonnen schoten de lucht in om vervolgens weer veilig te landen in de buurt van Rucphen.

De jury is nog in beraad...

Terug naar vorige pagina