Nieuws

The Balloon Battle!

Op maandagavond 22 mei gaan twee teams van Ad Ballon ballonvaarten uit Breda tegen elkaar strijden om de snelste ballonopstijging ooit!

538 Koningsdag vanuit de lucht!

Donderdag 27 april was het natuurlijk 538 Koningsdag in Breda en wij van Ad Ballon waren erbij!

Ballonvaren in de nacht

In de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 april maakte onze piloot Henk Broeders een nachtvaart. Luchtballonnen zie je vaak in de vroege ochtend of in de avond, maar s’nachts…, nee dat zie je bijna nooit.

100 ballonnen over Het Kanaal

Vrijdagochtend 7 april stegen er maar liefst 100 ballonnen op vanuit het Engelse Dover voor een record poging.

Kunstwerk onder luchtballon als actie tegen hoogspanning!

Afgelopen maandag steeg één van onze luchtballonnen op vanuit Oosterhout, niet voor zomaar een ballonvaart, maar voor een protestactie. Deze actie werd georganiseerd door vereniging 380kVOosterhoutNEE zij protesteren al jaren tegen een mogelijke komst van een enorme lijn me...

Wereldkampioenschappen ballonvaren 2016 Saga Japan

Van 28 oktober tot en met 7 november vindt in het Japanse Saga de 22ste FAI World Air Balloon Championship plaats.

Teylers museum De Luchtballon

Van 30 april t/m 28 augustus vind in het Teylers museum de tentoonstelling ‘’De Luchtballon’’ plaats. Tijdens deze familietentoonstelling komt u alles te weten over de uitvinding van de luchtballon door de gebroeders Montgolfier.

Ultra Magic Experience 2016

April 2016 werd door onze ballon fabrikant Ultra Magic de “Ultra Magic Experience 2016” georganiseerd. Een bijzondere reis. Ballonvaren in Madagascar. Een verslag van het Nederlandse team, Ad Haarhuis, Maj-Britta de Ruiter en Robert de Jong uit een van de mooiste en tegel...

Ad Ballon Cup 2016

In het weekend van 5 en 6 maart vond de Ad Ballon Cup 2016 plaats. Deze tweedaagse ballonwedstrijd werd gehouden in de regio Breda. Aan deze wedstrijd deden 16 teams mee, waarvan 11 Nederlandse en 5 Belgische.