Ballonverhalen
Hot Airforce

Hot Airforce

Sinds 2007 exploiteert Ad Ballon een ballon voor de Koninklijke Luchtmacht. Een door Ultra Magic vervaardigde N-180 met registratie PH-SBB wordt bij de Luchtmacht ingezet voor algemene promotie,directe inzet bij werving van personeel en voor relatiebeheer.

In eerste instantie werd er met enige scepsis naar deze ‘vreemde eend’ binnen de Koninklijke Luchtmacht aangekeken, er zaten immers geen vleugels aan ! Met enige voorzichtigheid, gepaste afstand en overredingskracht melden zich dan de eerste commandanten der Luchtstrijdkrachten om een ‘ballonvaart’ te maken en niet zonder succes. De daarop volgende kettingreactie heeft er tot op de dag van vandaag toe geleid dat de keuze voor een ballon binnen de Luchtmacht een enorm succes is gebleken als medium voor promotie,relatiebeheer en goodwill.

Inmiddels is het ballonteam van de Luchtmacht een graag geziene gast tijdens tal van evenementen die er jaarlijks in het land plaatsvinden. Het enthousiasme van de Luchtmacht en haar crewleden, die er telkens voor zorgen dat de ballon de lucht ingaat, werkt voor een ieder aanstekelijk en maakt het tot een dynamisch geheel met een voor de Luchtmacht gebruikelijke professionele en veilige uitstraling. Er worden jaarlijks zo’n 60 ballonvaarten gemaakt vanaf verschillende locaties met deze ballon. De eerste vaart vond plaats vanaf het prachtige vliegveld Deelen op 28 juni 2007.

Terug naar vorige pagina