Ballonverhalen
Glühwein ballonvaart

Glühwein ballonvaart

Glühweinfahrten op 6 januari 2010! De meest geweldige weersomstandigheden, een stralende zon, nauwelijks wind, een prachtig blauwe lucht en daaronder een complete witte wereld, ieder takje, elk dakje, alles was bedekt met een dikke laag sneeuw. 3 Ballonvaarten boordevol geluksvogels om over deze sprookjesachtige landschappen te varen. De Brinkgroep, De Luchtmacht en de AWS met de piloten Coen, Dook en Ad stegen op vanaf een veld van boer Snepvangers in Zundert.

Adembenemend mooi boven de bossen, dartellende herten en hazen vielen op in het winterse plaatje, schoorsteenpluimen in het verstilde landschap, de rust van zachtjes rijdende auto’s op de dempende sneeuw, we gingen er zelf ook bijna van fluisteren.

Maar eenmaal lekker hoog in de lucht ging de warme Glühwein rond en knapperige broodjes, er werd geproost en gelachen, bijna nog een Nieuwjaarsspeech, Maj-Britta maakte prachtige portretten van de vrolijke deelnemers, het was een ultieme wintersportervaring daar hoog in de lucht. Maar de apres-ballon kan pas beginnen als de ballon weer op de aanhanger staat. De ballon waarin Corné Balemans van AWS met zijn gezelschap zat landde na een onvergetelijke tocht in een mooi wit weitje buiten Breda. Er zat een enorme kolonie ganzen op die kwakend wegvlogen, dat was eigenlijk al een teken.

Want die ganzen vraten daar het jonge ingezaaide gras op wat ze met hun snavels behendig onder de sneeuw vandaan rukten. Affijn, de mand stond aan de grond toen de eigenaar kwam uitleggen dat er absoluut geen auto het weiland op mocht rijden, op al die andere velden geen probleem maar net dit ene weiland, nee helaas, echt jammer. De grond was te zacht en die beroerde ganzen richtten al genoeg ravage aan.
We ploegden ons dapper door de ganzendrollen heen, de ballon weer netjes terug gestopt in de zak en de mand stond klaar voor vervoer naar de auto die 500 meter verderop op het besneeuwde landweggetje stond.
‘Even tillen’, riep Ad monter en het gezelschap, nog warm van de Glühwein traden aan voor een partijtje sjouwentillendouwen.

De mand werd als een enorme arreslee door de sneeuw geduwd, de gasflessen, de ballon, alles werd met spierkracht het weiland uit getrokken, de Glühwein zakte al spoedig in de Uggs, gelukkig was het gezelschap veerkrachtig en ready voor teambuilding, de peptalk van Ad werkte zo inspirerend dat de training bijna werd opgenomen als een vaste personeelsaktiviteit.

Eenmaal op de landweg kwam er een snowboarder voorbij die aan een auto voortgetrokken werd.
Het zag er zo gezellig uit dat Ad er even bijsprong op de plank, samen met die snowboarder zagen we onze piloot voorbij schuiven, hangend aan een touw achter een jeep waarin een echtpaar, ook al met Glühwein en nootjes het wintersportgevoel glans gaven.

De Brinkgroep en De Luchtmachtballon waren ons al vooruit na een probleemloze landing en een schitterende ballonvaart. We zagen elkaar terug bij Ad Ballon in de passagiersruimte waar we opnieuw lekker warm werden van elkaars verhalen van de mooie indrukken en van de Glühwein.

Terug naar vorige pagina