Ballonverhalen
Vaillant recordvaart!

Vaillant recordvaart!

De 12-voudig Nederlands kampioen ballonvaren, Henk Broeders, heeft het voornemen om in een van de komende maanden een nieuw duur-en afstandsrecord te vestigen. Een combinatie van zowel een duurrecord als een afstandsrecord is moeilijker omdat zowel de richting als de snelheid perfect moeten zijn, de vorige poging nam 2 jaar in beslag voordat de voorwaarden optimaal waren.

De zeer kundige piloot heeft op 21 februari 2002 een nationaal record gevaren in zowel afstand als duur van de vaart. Deze vaart met de PH-RUT duurde precies 9 uur en de afstand was 668 km, van Zundert naar de Poolse grens, vlakbij Frankfurt am Oder.

Henk Broeders, piloot bij Ad Ballon ballonvaarten in Breda, wil met de Vaillant hete luchtballon, de PH-VNL het nieuwe record geen vestigen. De Vaillant ballon is van dubbelwandige stof dat lichter en energiezuiniger is en geheel volgens de nieuwste technieken vervaardigd. Deze ultra moderne ballon zal met 15 tot 19 cilinder opstijgen en Henk is voornemens minimaal 12 uur in de lucht te blijven en zo'n 800 km af te leggen. Om dit te bereiken zal Henk Broeders s'avonds opstijgen om vervolgens de gehele nacht door te varen en dan aan het eind van de volgende dag te gaan landen.

Tot april zijn de kansen op stabiele weersomstandigheden het grootst en het vertrek zal vanuit Breda plaatsvinden, de route zal via Polen, Tjechie of Hongarije zijn. De voorbereidingen voor deze bijzondere prestatie zijn in volle gang.

We wensen Henk Broeders alle succes!

Voor meer informatie:
Email: henk@adballon.nl
Tel: 076-5145373
06-53488438

Terug naar vorige pagina